istoria 2019-06-05T10:51:27+00:00

Ο Θάνος και ο Δημήτρης ζούσαν για χρόνια στο εξωτερικό, αλλά ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους και ιδιαίτερο που δεν υπήρχε στην χώρα μας. Ο Θάνος και ο Δημήτρης, συμμαθητές και φίλοι, θέλουν να αξιοποιήσουν τα ελληνικά προϊόντα και κερνούν καθημερινά στο «Pure Juice Bar», στο κέντρο της Αθήνας, ωμοφαγικά σνακ, smoothies και χυμούς με φρέσκα φρούτα και υπερτροφές.
Οι συνέταιροι σε αυτή την προσπάθεια γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων στο σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών, με ενεργό συμμετοχή στα κοινά του σχολείου αλλά και στις αθλητικές δραστηριότητες μέχρι την αποφοίτηση τους το 2002.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του κοινού που έρχεται σε επαφή μαζί μας, προσφέροντάς τροφές με υψηλή θρεπτική αξία και ποικιλία γεύσεων. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της κατανάλωσης των φρούτων και λαχανικών σε ωμή μορφή, ώστε να μην χάσουν μέρος των βιταμινών τους. Οι Άγγλοι, για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια μιλάνε όλο και περισσότερο για τα πλεονεκτήματα που δίνει στον οργανισμό το «7-a-day», κατανάλωση δηλαδή 7 φρούτων ή λαχανικών δηλαδή μέσα στην μέρα. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν αποφασίσαμε να φέρουμε και εμείς στην Αθήνα, ανοίγοντας το πρώτο μας juicebar στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι, ελπίζοντας ότι θα συνεισφέρουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην ισορρόπηση των διατροφικών συνηθειών των κατοίκων, των εργαζομένων, των φοιτητών και τουριστών στην περιοχή της Αθήνας.

Υπέροχους, χορταστικούς συνδυασμούς χυμών με υπερτροφές οι οποίες δεν επηρεάζουν την γεύση παρά μόνο τις ευεργετικές ιδιότητές τους έχει να λάβει κάποιος μέσω των χυμών. Την επιλογή να φτιάξει ο επισκέπτης οποιαδήποτε συνδυασμό θέλει με τα διαθέσιμα φρούτα και λαχανικά μας. Υγιεινά και φρέσκα wrap από πολύσπορες πίτες με λιναρόσπορο, chiapuddings, acaibowls, ωμοφαγικά energybars,kalechips, φρουτοσαλάτες, καταπληκτικό homemadeicetea χωρίς γλυκαντικές ουσίες και φυσικά μοναδικό, βιολογικό 100% Arabica καφέ.

Βασίσαμε το PureJuiceBar σε τρεις βασικούς για εμάς άξονες. Τα φρέσκα προϊόντα με καθημερινές παραλαβές των πρώτων υλών μας, τις προτάσεις με τις αυθεντικές συνταγές μας στα smoothie με υπερτροφές, που το καθένα είναι προσεκτικά σχεδιασμένο να προσφέρει διαφορετικές ιδιότητες και παράλληλα να καλύπτει γευστικά ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Επιθυμία μας επίσης είναι να εκμεταλλευτούμε πρώτες ύλες μοναδικές στη χώρα μας. Το περιβαλλοντολογικό κομμάτι στην επιχείρηση μας αποτελεί βασικό κορμό και άξονα συσπείρωσης των καταναλωτών μας.

Ένα μαγαζί σαν το δικό μας αποτελεί μια νέα πρόταση για τα Ελληνικά δεδομένα όμως πιστεύουμε ότι σε στοχευμένες αγορές το καταναλωτικό κοινό είναι έτοιμο να αγκαλιάσει ένα τέτοιο μαγαζί διότι εκτιμάμε ότι θα ταίριαζε στις συνήθειες και τρόπο ζωής τους. Θεωρούμε πως έχουν σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό και ειδικά τα τελευταία χρόνια η στροφή προς τις υγιεινές επιλογές έχει γίνει, κυρίως από τον νεότερο κόσμο και από ανθρώπους με εμπειρίες από το εξωτερικό όπου ο τρόπος ζωής είναι πολύ περισσότερο προσανατολισμένος σε τέτοιες συνήθειες και είναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή δεν παραπέμπει σε στερήσεις ή γευστικές εκπτώσεις κάθε άλλο μάλιστα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τα smoothies με υπερτροφές και φρούτα δεν είναι απλά κάτι γευστικά απολαυστικό αλλά οι θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες των χυμών είναι ευεργετικές για τον οργανισμό και θα μπορούσαν να λειτούργησαν και σαν μια χορταστική, εναλλακτική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Πέρα από αυτό μια γραφειοκρατική δυσκολία που ήρθαμε αντιμέτωποι είναι ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα κατηγορία και συγκεκριμένη διαδικασία έκδοσης σχετικής άδειας με βάση τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και απαιτήσεις ενός juice bar.

Προτείνουμε το Tropical Paradise με blueberries, φράουλες, γάλα καρύδας (ή Αμυγδάλου), μέλι, τριμμένη καρύδα, σπόρους Chia, σκόνη από αποξηραμένα Acai berries.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

Coconut Chia Pudding
chia seeds, γάλα καρύδας, τριμμένη καρύδα, λιναρόσπορο, granola και φρούτο επιλογής
  • μειώνει το σάκχαρο
  • δίνει ενέργεια

Ο ΘΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

Gym Freak
Μπανάνα, αβοκάντο, γάλα καρύδας ή αμύγδαλου, μέλι, κανέλα, πρωτεΐνη κάνναβης
  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Ευεργετικό για το δέρμα
  • Πλούσιο σε πρωτεΐνη